Siste nytt

Ruteendringer for hurtigbåt, hverdag:

1515 turen fra Stavanger er på Hommersåk 1532 og på Uskakalven ca 1540, men går så direkte til Stavanger. 

Neste tur går fra Stavanger 1635, via Hommersåk 1653 - Uskakalven ca 1701, via Hommersåk og tilbake til Stavanger.

Morgenruten går nå fra Stavanger 0740 og er på Uskakalven ca 0755.

Vi må fortsatt ringe til båten før den forlater Stavanger.

Altså: ring tlf 48 20 19 19 før båten forlater Stavanger, hver gang du vil reise fra Uskakalven.

 Her er link til rutetabellene:

https://www.kolumbus.no/ruter/bat/byoyene/

  

 Turer på Usken hver måned i sommer

Tursesongen ble startet Skjærtorsdag med fin tur til Vardhaug, det høyeste punktet på Usken.

I mai gikk turen til Storavika. Helge og Ragnfrid lover flere turer utover sommeren, men ser været litt an, og setter opp datoer når det nærmer seg.

 

Kontingent på kr 300 bes betalt inn til konto 3201.56.39694 snarest.

 

2021: To turer på Usken med historisk sus

Turgruppa tok oss med til historiske steder på Usken, både i juni og juli. 

Den 12. juni gikk vi forbi hustufter (steinrester) etter en forhistorisk gård som sammenliknes med jernaldergården på Ullandhaug. Den ligger like ved en av løypene som Helge har merket.

Den 17. juli gikk turen på oppmerket rute til Storaberget, ytterst mot nord vest. Her har Stavanger museum registrert at det har vært en bygdeborg. Hensikten med denne, vanskelig tilgjengelige, borgen, var å beskytte seg mot fiender i folkevandringstiden for ca 1500 år siden. Dette kan du lese mer om i Lokalhistorisk Årbok for Rogaland 2020. Ingen av disse stedene er undersøkt nærmere av arkeologisk museum, bare registrert. (Det er selvsagt strengt forbudt å gjøre undersøkelser på egen hånd!)

Begge turene gikk fint med ca 25 deltakere til sammen. En fin måte å bli litt bedre kjent med våre naboer på!

 

Lørdag 19.06.21 tar vi en form for dugnad og rydder litt rundt oss. Dersom du vil jobbe litt sammen med andre, samles vi kl 14, enten på kaien eller på Fjæra. Om det passer deg bedre å gjøre litt på egenhånd, enten denne dagen eller en annen, er det selvsagt helt fint!

 

Torsdag 13.05.21, Kristi Himmelfartsdag, inviterte turgruppa ved Helge og Ragnfrid til tur rundt Ålkjervann på Usken. 18 personer var med på denne fine turen. Turgruppa tar sikte på å invitere til tur hver måned framover, så vi kan få mange fine opplevelser sammen!

 

Nye skilt ved turstier på Usken på plass i desember 2020:

Helge har nå laget og hengt opp nye, flotte skilt som viser vei til mange fine steder på Usken. Stor takk til Helge som gjør en kjempeinnsats for oss alle. Er du på facebook, kan du se bilder på sidene til gruppen "Usken og Uskekalven"

 

Nye billettpriser på buss og båt:

Fra 1.11.20 ble det 2 kroner dyrere for voksen enkeltbillett, men merk dere  ordningen med at vi etter kl 17 og i helgene, kan være to voksne og tre barn på en billett. Skal du fram og tilbake samme dag, er 24 timers billett rimelig. Sjekk ut her:

https://www.kolumbus.no/reise/trafikkinfo/prisendring-fra-1.-november/

 

  Lørdag 25.07.20 ble det arrangert tur til Storavika på Usken, samt dugnad i strandsonen der. Det var Helge, Johan, Asbjørn og Helena som tok dette flotte initiativet. 16 deltakere tok denne kombituren.

Ry-fri spanderte sekker og hansker, samt hentet de 20 sekkene, ca 200 kg (!) med boss, som ble plassert slik at de greit kunne hentes med båt. Virkelig et godt tiltak som gjerne kan gjentas neste sommer!

 

Lørdag 23.05.20 inviterte Helge på tur til Snekkevika på Usken. Turen gikk fint med ca 10 deltakere. 

 

Hjertestartere er på plass i kaihuset og ved Uskakalven 49, vis a vis støtta øverst på veien. 

 

 Dyre og fugleliv på øyene våre:

Her er dyr som er observert i Nordre Kastevik: 
ekorn, elg, hoggorm, mink, mus, mår, rev, rådyr, røyskatt

Fugler:

bjørkefink, bokfink, blåmeis, flaggspett, granmeis, grønnfink, gjerdesmett, gråspurv, gråtrost, grønnsisik, gulspurv, hegre, hønsehauk, jernspurv, kjernebiter, kjøttmeis, linerle, kråke, måltrost, måker,  pilfink, rugde, rødstrupe, skjære, spettmeis, spurvehauk, stillits, stare, svale, svartmeis, svarttrost, toppmeis, terne, ørn

Send meg gjerne mail eller melding, helst med adresse/stedsangivelse, dersom du vil supplere lista!

Olaf Jensen

 

 

Fellestur til Vardhaug på Usken:

Lørdag 13.07.19 hadde Helge med seg 20 medlemmer på fellestur til det høyeste punktet på Usken. Dette er en av de løypene han har merket denne sesongen, stor takk til Helge!

 

Sommerfest lørdag 8. juni 2019:

Vellykket sommerfest også i år, over 30 personer var innom og bidro til koselig fest.

  

 Plakett på bautasteinen:

Vi har nå fått på plass en plakett som viser hvorfor bautaen ble reist, på veiens høyeste punkt, i 1947. Ta gjerne en tur bort og sjekk!

   

Jeg minner om muligheten vi nå har til å merke hytter og hus med husnummer. Husnumrene ble tildelt av Sandnes kommune og sendt oss i januar 2017. Du kan også bruke 1881 eller andre steder med kart på nettet, og finne nummeret på eiendommen din.

Husk at riktig adresse kan være avgjørende i en nødsituasjon, det er nettopp derfor alle boliger og landsteder nå skal være tildelt adresser.

Olaf Jensen

 

Årskontingent for 2020 er som før kr 300,- som bes innbetalt til

kto nr: 3201.56.39694

 

Fint om denne betales snarest!

 


 

Årsmøte i Uskekalven Vel

Det avholdes årsmøte i Uskekalven Vel 12.mars 2014 kl 18:00. Møtet finner sted i lokalene til Baker Hughes, Tanangerveien 501, 4056 Tananger.

 

Møteinnkalling med kart og saksliste finner dere her.

Merk at dere blir bedt om å returnere utfylt skjema dere finner i dokumentet til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 


 

Styreleder Arild Fjogstad gir her en liten statusoppdatering.

 

Vi har i løpet av sommeren hatt dugnad med opprydning i strandsonen og oppgradering av kaihuset.  Takk til alle som har bidratt.

 

Sandnes kommune har vært inn på befaring relatert til en del saker vi har meldt inn.  Venter på rapport derfra.

 

Kontingenten for 2015 ble på årsmøtet satt til kr 300.  Vennligst betal til konto nummer 3201.56.39694.

 

 

Arild minner også om informasjonsmøtet i Sandnes Hytteeeierforening tirsdag 25.august, og legger ved informasjon fra leder av SHF:

 

 I forbindelse med allmøtet som finner sted på hotell Residence i Sandnes tirsdag 25 august kl 19:00) er det viktig for oss i styret i Sandnes Hytteierforening å få presentert for toppolitikerne alle de mest relevante og aktuelle tema som dere som hytteiere er opptatte av. Har du spørsmål som du ønsker tatt opp under allmøtet så send gjerne det til møteleder Einar Knudsen på e-post   Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  med kopi til meg.
Det er fint hvis dere videredistribuerer denne mailen til medlemmene i velforeningen din.
Vi kan ikke garantere at spørsmålet blir stilt, men vi skal gjøre vårt beste.

Med hilsen Jarle Padøy,
leder Sandnes hytteeierforening.

 


 

 

Torsdag 30.01.14 møtte Sandnes Hytteeierforening kommuneplangruppen i Sandnes.

 

Referat fra møtet kan du lese her